Tilberedning
Avocadoer smager rigtig lækkert i rå form sammen med fx laks eller rejer – men du kan sagtens få mere smag ud af den grønne frugt med et par tilberedningstricks.
Prøv bagte avocadoer
Bagte avocadoer er måske ikke noget, du støder på så tit – men det smager rigtig godt. Halvér dine avocadoer og fjern stenene. Slå et æg ud i hullet, og bag dem i ovnen i ca. 15 min ved 185 grader. Krydr dine bagte avocadoer med salt, peber og drys lidt frisk persille på toppen.
Mos dine avocadoer
Giv dine avocadoer en mere cremet konsistens (det er lettest at bruge helt modne avocadoer) ved at mose dem let med bagsiden af en gaffel. Smør avocado-mosen ud på en skive ristet rug- eller toastbrød og top med en portion røræg.
Brug avocado i smoothies
Avocadoer er også gode i smoothies, som får en lækker, cremet konsistens med lidt avocado. Blend en avocado sammen med en banan, en kop mælk og en spiseskefuld honning, indtil du har en homogen masse uden klumper.